popup sign form

פרטים עלי

התמונה שלי
נעים מאוד, שמי דפנה מאור בלסקי ואני מלבישה בתים ואנשים. אני סטייליסטית אישית ויועצת תדמית מחיפה, מרצה לסטיילינג אופנה, ועושה הום סטיילינג לבתים, משרדים ועוד. אני בוגרת לימודי סטיילינג בשנקר, נשואה ואמא לשני ילדים. בניגוד לדעה הרווחת שסטייליסט זו פריבילגיה השמורה לסלבס, מהות העבודה שלי היא עזרה לנשים רגילות, מכל הגילאים, בכל המידות, בכל המשקלים, באשר הן. אני קוראת לעצמי "סטייליסטית של העם" - מרבית לקוחותיי הם נשים וגברים במידות אמיתיות. מעצם היותי אישה מלאה (עם עבר ממש מלא!) ומהתמודדות אישית יומיומית בחיפוש מתמיד אחר הלוק המחמיא שידגיש את היתרונות ויטשטש אזורים בעייתים - אני מבינה לליבן של רוב הנשים. רוב התכנים והתמונות בבלוג מוצגים מנקודת ראות זו, מה שעוזר לנשים רבות להזדהות מצד אחד, ומצד שני לקבל טיפים ורעיונות למראה קל ליישום, לא יקר אך מחמיא ונשי. הבלוג משתף גם באהבותיי הנוספות בנוסף לאופנה - עיצוב פנים ויצירה. למידע נוסף על שירותי סטיילינג והרצאות בקרו באתר האינטרט שלי: www.daphne-styling.co.il

16 בינואר 2014

"...את עושה גם סטיילינג למשרדים?"

שמחה לחזור אחרי הפסקה ארוכה, בה הייתי עסוקה מעל הראש בשני פרויקטים גדולים וחשובים, שהצלחתי לדחוס ללו"ז הצפוף של מלאכת הסטיילינג אופנה. הראשון שבהם, בו יעסוק הפוסט הזה, הוא שיפוץ, עיצוב מחדש ושדרוג של משרדי חברת זינגר מכשור ובקרה בע"מ - תקראו לזה סטיילינג לעסקים. הפרויקט השני, לו יוקדש בקרוב פוסט נפרד, הוא שיפוץ, הרחבה והום סטיילינג של חלל הסלון, פינת האוכל והמטבח אצלי בבית.
שני הפרויקטים היו תובעניים בזמן, במאמצים ולעיתים גם הצריכו תעצומות נפש, אך במבחן התוצאה הושלמו לשמחתי בהצלחה רבה, לשביעות רצוני ושביעות רצונם של הנוגעים בדבר. עכשו אני יכולה לנשום קצת, ולהתפנות יותר לכתיבה, לפתיחת קורס סטיילינג אופנה חדש ב"קווים" (בית הספר למקצועות העיצוב) ולחזור לשגרת עבודה רגילה עם לקוחותיי.

חברת זינגר מכשור ובקרה נוסדה בשנת 1976 והיא בעלת מומחיות בתכנון, פיתוח וייצור של רכיבים ומערכות אלקטרו-מכאניות, בתחום התעשייתי, הצבאי והרפואי. לצד ייצור מוצרי מדף ורכיבים אלקטרו-מגנטיים כגון מדי נטייה, חיישנים, ועוד, החברה מפתחת לפי הגדרה וצרכי הלקוח מוצרים ומערכות משובצות מחשב כולל תכנון חומרה וכתיבת תוכנה. לחברה מעל 40 עובדים והיא יושבת של שטח של 1100 מ"ר בפארק התעשיה טירת הכרמל.
תחילת עבודתנו המשותפת, עקב עברי העשיר כאשת מרקום (תקשורת שיווקית בעיברית), התמקדה בשלב הראשון בתהליך עיצוב תדמיתי מחודש של החברה לקראת השתתפות ראשונה בתערוכת MEDICA  בדיסלדורף, שכלל לוגו חדש, סלוגן, עדכון של כל החומר המודפס של החברה (דפי מוצר, פולדרים, פוסטרים, מוצרי פרסום ללקוחות...) לצד שדרוג אתר האינטרנט ויצירת סרטון תדמית. בשלב השני התמקדנו בשדרוג המראה החזותי של המשרדים, בעיקר בקומת ההנהלה, וכן שיפור חזות הבנין מבחוץ.

עובדי החברה המקסימים, בראשותם של יובל זינגר- הבעלים והמנכ"ל, הם באמת גאונים אחד אחד, כל אחד בתחומו, ובעלי חשיבה המצאתית וטכנולוגית מהשורה הראשונה. אבל בכל מה שקשור לענייני עיצוב אין להם שמץ של מושג. מצאתי את המשרדים שלהם תקועים איפה שהוא בעבר מבחינה עיצובית, ולא פחות מזה לא מאורגנים ומבולגנים. בעזרתה של שלומית בוצר, מעצבת הפנים שבחרתי שתעמוד לצידי, ואנוכי בתפקיד מנהלת הפרויקט ושותפה לעיצוב, הצלחנו להשלים את השלב השני בפרויקט השינוי התדמיתי של החברה. תוך כחודשיים הפכנו את מראה המשרדים מ-עייף, חשוך ומיושן, למואר, עדכני, נקי, ומעביר את המסר הנכון העומד מאחורי פעילות החברה: חדשני, יצירתי, ועומד בחזית הטכנולוגיה.
היקף הפרויקט כלל שיפוץ ועיצוב מחדש של פנים המשרדים: חלל הכניסה, הלובי והמזכירות, חדר מנכ"ל, חדר הישיבות, חדרי המנהלים הבכירים, אזור ה- open space  של המהנדסים, המטבח ושירותים. מבחוץ שופצה חזית הכניסה והשילוט ההיקפי על הבניין.

נתחיל מבחוץ: אחרי לא מעט לקוחות שהסתובבו סביב הבנין והתקשו למצוא את דלת הכניסה למשרדים, הדגשת דלת הכניסה ושילוט חדש הנראה למרחק, היו המשימה העיקרית לשיפוץ החיצוני:

כניסה לפני - לא ברור היכן הדלת. שילוט מיושן וגרנוליט מתפרק
כניסה מוגדרת ומודגשת, עם רחבת כניסה, צמחיה,  דלת חדשה בגוון מוכסף, גגון ושילוט אותיות תלת מימד מוארות

כניסה לפני - מבט חזיתי

כניסה אחרי השיפוץ - מבט חזיתי
השילוט סביב הבנין חודש לפי הלוגו והמיתוג החדש של החברה, והוכן מסתור חדש למגזנים:

לפני - שילוט ישן,  גגון עם מזגנים חשופים
שילוט חדש עם המיתוג שיצרנו לחברה בצבעי אפור-שחור-לבן-כתום, הנותן רצף לאורך הבנין ומדגיש את גודל המשרדים. המזגנים כוסו ברשת, והוספו חיצי הכוונה לכניסה לבנין

הכניסה למשרדים היתה מוזנחת, וגרם המדרגות העולה למשרדי ההנהלה הצריך צביעה מחדש של המעקה כולל חידוש של מדרגות העץ והוספת אלמנטים עיצוביים:

המדרגות לפני חידוש, המעקה לפני צביעה
קיר המבואה לפני שיפוץ ודלת המעבר לאזור המהנדסים
חלל המבואה רוצף בפרקט, והקיר מול הדלת כוסה בטפט שעוצב מראש עם גרפיקה המציגה את פעילות החברה. הוספנו עציץ גבוה המתאים למימדי החלל:

חלל המבואה רוצף בפרקט, ארון כיבוי אש נצבע בלבן
דלת המעבר לאזור המהנדסים היא כיום חלק מהקיר, עליה הוספו אייקונים מובלטים של תחומי פעילות החברה עשויים מפרספקס עבה

העלייה למשרדי ההנהלה טופלה גם היא: המדרגות חודשו ונצבעו בגוון אפרפר, המעקה נצבע לצבע כסוף, על הקיר הצידי נוספה גרפיקה עם הסלוגן של החברה, ונתלתה מנורת קנים מודרנית במרכז גרם המדרגות
העליה המעוצבת למשרדי ההנהלה: המדרגות המחודשות - תחושה הייטקית לכל דבר
המשרדים לפני השיפוץ היו מכוסים שטיח מקיר לקיר, ומרוהטים בריהוט פורמייקה בצבע בוק. דלפק הקבלה ושולחנות העובדים החדשים נבחרו בצבע לבן כדי להכניס תחושה נקיה וקלילה יותר למשרדים. בלובי הוחלפה הספה ואזור המזכירות נבנה מחדש אצל נגר לפי תכנית של המעצבת:


אזור המזכירות לפני: שטיח מקיר לקיר, ריהוט  בגוון כחול-בוק, מעט אזורי אחסון
לחלל המזכירות נוסף קיר עם פלאזמה, הוחלפה התקרה, נוספו גופי תאורה מעל הדלפק והשטיח הכחול קולף לטובת פרקט אלגנטי. הדלפק הלבן קושט בלוחות פרספקס שקופים עם גרפיקה צבעונית להוספת צבע לחלל. מאחורי הדלפק המעוגל נוספו ארונות אחוריים שהכפילו את מקום האחסון:

איווט מזכירת החברה ואני מאחורי הדלפק החדש. שולחן המזכירה מוסתר והמראה יותר מסודר לעין לבאים לחברה
 פינת ההמתנה מול אזור המזכירות עבר שדרוג: שני הכיסאות והשולחן פורמייקה הוחלפו בספה ושולחן זכוכית אלגנטיים ומודרניים:


פינת ההמתנה  בלובי - לפני

פינת ההמתנה אחרי
ארון הויטרינה בו מוצגות דוגמאות למוצרי החברה נבנה מחדש לפי קוד הריהוט החדש:

הארון לפני

הארון ופינת ההמתנה אחרי
הלובי המשודרג
חדר הישיבות הוחלף ושופץ מכף רגל ועד ראש: הוחלפה התקרה, נבנה קיר מיוחד למסך LCD עם תאורת LED, הוזמן שולחן ישיבות חדש לפי מידות החדר, נרכשו כיסאות מודרניים שחורים דמוי עור, והוספנו תאורה מתוחכמת ולוגו החברה מאותיות מובלטות במרכז הקיר. על קיר הזכוכית המפריד בין אזור המזכירות לחדר הישיבות, שעטה בעבר וילון ורטיקלי מיושן, הודבקו מדבקות רוחביות בדוגמת צריבת חול עם גרפיקת החברה, ליצירת חיץ ומתן פרטיות ליושבים בישיבה:

חדר הישיבות לפני: שולחן בוק, כיסאות סקאי בצבע חכול


חדר הישיבות בעבודה: מכינים להתקנת פרקט

מדביקים את לוגו החברה באותיות תלת מימד

ברוכים הבאים לחדר הישיבות החדש: קיר הזכוכית של חדר הישיבות שקיבל מדבקות מעוצבות בדוגמת צריבת חול

יובל זינגר - מנכ"ל ובעלים, בחדר הישיבות החדש
 כל חלל המשרד נצבע בצע אפור בהיר ורוצף בפרקט מודרני. הדלתות המיושנות בצבע אלון הוחלפו לדלתות לבנות עם פסי מתכת עדינים, הוילונות הורטיקלים הוחלפו בוילונות לייט סקרין בעיצוב נקי, לצד עמדות עבודה וארונות חדשים:


הכניסה לחדרי המנהלים לפני שיפוץ

מבט מהלובי לעבר הכניסה לחדרי המנהלים אחרי השיפוץ: פרקט אנטי סטטי, דלתות לבנות אלגנטיות, וילונות לייט סקרין וריהוט לבן
חדר סמנכ" לפני - הבלאגן חוגג
שולחן עבודה של הסמנכ"ל - לפני




חדר הסמנכ"ל אחרי: תמונות ואוספים אישיים מוסיפים חמימות וביתיות

חדר המנכ"ל לפני. מתבדחים תוך כדי עבודה

סיפריה חדר מנכ"ל לפני
שולחן מנכ"ל - לפני
שולחן מנכ"ל - אחרי, עשוי פורניר בהזמנה אישית. וילונות, גופי תאורה ודקורציה חדשים. במקום השטיח - פרקט
סיפריית מנכ"ל אחרי - סיפריה עם דלתות זכוכית, הבלאגן נשאר בפנים



תם ונשלם, וחברת זינגר גורפת מחמאות מהמבקרים במשרדים, ונהנים כל יום להגיע בבוקר לעבודה.
ואני? אני מבסוטה מהתוצאות, מתמוגגת מהמראות, וכן, גם קצת נחה על זרי הדפנה.... לפחות עד פרויקט השיפוצים הבא :) 

מה אתם אומרים? אהבתם?

כרגיל, מזמינה אתכם להגיב, לשאול שאלות....
שלכם לבינתיים,
דפני


קרדיטים:
מיתוג ועיצוב תדמיתי - דפנה מאור בלסקי
עיצוב פנים וחוץ: שלומית בוצר ודפנה מאור בלסקי 
עיצוב גרפי לשילוט פנים וחוץ: עופרה אלמוג
צילום תמונות: דפנה מאור בלסקי, שלומית בוצר, יובל זינגר

תודות:
ליובל זינגר - אין עוד לקוח ואיש טוב כמוך בעולם!!! תודה על האמון, הנדיבות, על אורך הרוח והסבלנות, גם שלא הכל הלך חלק... 
לגלעד הסמנכ"ל החביב עלי - היית חוליה מקשרת חשובה, עוזרת, תומכת ומאמינה. תודה על העידוד ברגעים הקשים. אתה חבר אמיתי
שלומית המעצבת - את ואני - צוות לעניין! התאמנו בטעמים ובקצב. תודה שזרמת איתי (כמעט תמיד...:)), שנתת קונטרה כשצריך, ושהיית שם לתרום מהמקצועיות שלך. מעריכה את זה.